Marshall Street

Location
Ivanhoe, VIC Australia
Size
1,000 m2
Type
Residential
Services
Architecture, Interior Design, Project Management
Client
Confidential
Status
In Progress

A new luxury home in the leafy suburb of Ivanhoe, this project was driven by the client’s clear brief for a French Provincial home that sits grandly upon the site.

The site slopes steeply towards laneway access at the rear, which drove our initial response to this project. In keeping with the client’s wish to have a grand entry, we put garaging off the rear laneway, reserving the Marshall Street frontage for visitors and temporary parking.

Optimising the sloping site, garaged under-croft parking connects to the house via a games room opening to the north and south, a great hall, wine cellar and tasting room accompanied by a services rooms, and a change room for the pool house.

The ground level houses a study, guest bedroom, storage and powder room. The kitchen, complete with a butler’s pantry and breakfast nook, and the living and dining areas open out onto a large expanse of lawn, which is above the games room. Past the lawn is the pool house with a wet edge pool above the garage.

By raising the pool above the garage, the occupants look out over the laneway and neighbouring houses beyond, towards the Yarra Valley to the east.

The first level consists of a lobby, three bedrooms, bathroom, toilet, storage, library, retreat and master suite with bedroom, walk-in robe and ensuite.

​The three levels are connected via a lift and feature stairs with a void, where a spectacular hanging pendant light creates drama and a sense of elegance.

RELATED PROJECTS

Scroll to Top